Пентагон прокоментував заяву Міноборони РФ про знищення російськими окупантами чотирьох систем HIMARS, переданих ЗСУ

У Пентагоні США заявили, що заяви Росії про знищення чотирьох українських ракетних систем HIMARS - це неправда. Про це у п'ятницю, 22 липня, пише CNN, передають Патріоти України.

"Станом на сьогоднішній ранок, згідно з нашими переговорами з українцями, це неправда. Усі HIMARS продовжують залишатися скалкою в боці Росії", - сказав на традиційному брифінгу в п'ятницю чиновник Міноборони США.

Він додав, що російські війська в Україні намагаються адаптуватись до появи HIMARS на полі бою. Однак у них нічого не виходить.

"Українці потужно зосередилися на російських командних пунктах, на логістичних об'єктах, у тому числі складах зброї, тому росіяни намагаються пом'якшити наслідки за допомогою маскування, пересування, зміни локацій. Не можу сказати, наскільки це ефективно, але, здається, не дуже", - зазначив чиновник.

Він додав, що нездатність Росії знищити системи HIMARS свідчить про "виняткові здібності українців та про їхню тактичну експертизу".

Раніше міноборони Росії в чергове заявило, що її російські окупанти "знищили" американські ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS в Україні.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...