Пентагон відповість на дії Росії в Лівії, - американський генерал

Якщо Росія збереже постійну позицію в Лівії і розгорне там ракетні системи великої дальності, то це змінить "правила гри" для Європи, НАТО і багатьох західних країн.

У Пентагоні вважають, що введення Росією військових літаків до Лівії може в подальшому допомогти Москві забезпечити собі геостратегічний оплот в Північній Африці. Про це заявив заступник начальника Управління розвідки Африканського командування Збройних сил США генерал Грегорі Хедфілд, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

За даними американських військових, Росія перекинула на авіабазу сил бунтівного генерала Халіфи Хафтара 14 винищувачів МіГ-29 і Су-24. Вони ще не застосовувалися, але можуть принести нові можливості для Хафтара, кажуть в Пентагоні.
Хедфілд каже, що літаки прилетіли до Лівії з Росії через Іран і Сирію. Генерал заявив, що Москва не може вимагати від Хафтара повної перемоги для просування російських інтересів. За словами генерала, якщо Росія збереже постійну позицію в Лівії і розгорне там ракетні системи великої дальності, то це змінить "правила гри" для Європи, НАТО і багатьох західних країн.
На сайті Африканського командування Збройних сил США 29 травня було опубліковано заяву, в якій говориться, що Пентагон має намір використовувати одну зі своїх бригад сприяння силам безпеки в Тунісі. "Оскільки Росія продовжує роздмухувати полум'я лівійського конфлікту, регіональна безпека в Північній Африці викликає підвищену заклопотаність", - йдеться в заяві.
У ній зазначається: "Ми розглядаємо з Тунісом нові способи вирішення взаємних проблем безпеки, включаючи використання нашої бригади сприяння силам безпеки". У Лівії в останні дні стався ряд різких змін військової ситуації, який послабив надії Хафтара на захоплення всієї території країни. Посилили ж свої позиції в цій північноафриканській нафтодобувній країн, розділеній громадянською війною, Туреччина і Росія.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...