Пентагон задає рівень озброєнь третього тисячоліття: Ракетний есмінець ВМФ США USS Stockdale оснастили лазерною установкою ODIN

ВМФ США оприлюднили фотографію ракетного есмінця USS Stockdale, який оснащений лазерною установкою Optical Dazzling Interdictor (ODIN), повідомляють Патріоти України з посиланням на Naval Post.

ODIN – лазерна система малої потужності, призначена для засліплення ворожих електрооптичних і інфрачервоних датчиків шляхом проектування на них потужного і яскравого лазерного променя. Завдання ODIN не знищувати безпілотники, а перешкоджувати їхній роботі.

«Розробка і впровадження нових технологій, таких як спрямований промінь і високошвидкісні снаряди, не є науковою фантастикою – вони існують вже сьогодні», – заявив глава Військово-морських операцій адмірал Майкл Гілд.

Ракетний есмінець ВМФ США USS Stockdale оснащений лазерною установкою ODIN. Фото: Drive.com

ВМФ США мають намір розширити можливості лазерної системи. Наприклад, вони хочуть, щоб ODIN була ефективна проти бортових систем надводних кораблів та навіть протикорабельних ракет.

Лазерна установка ODIN. Фото: Drive.com

Лазерна установка ODIN вже встановлена на трьох ракетних есмінцях класу Arleigh Burke. Ще дві системи, як очікується, будуть встановлені в 2021 році, а три з’являться на бойових кораблях протягом наступних кількох років. А в подальшому установки планують встановити на авіаносці.

«Хоча ODIN матиме ті самі обмеження, що і всі лазери,- дощ, смог і дим можуть обмежити його ефективність, він виявився економічно ефективною зброєю, заявили у ВМС США».

ODIN є частиною більш розширеного проекту HELIOS, який поєднує в собі більш потужні лазери.

Блок W76-1. Фото: ЗС США

Нагадуємо, що у США завершили виробництво малопотужних ядерних боєзарядів та передали військовим. Національна адміністрація з ядерної безпеки США завершила проєкт з виробництва і постачання ВМФ США ядерних бойових блоків зниженої потужності W76-2.

Точна кількість вироблених і переданих військовим бойових блоків не розкривається.

Блок W76-1. Фото: ЗС США

Розробка бойових блоків W76-2 велася з 2018 року. Потужність W76-2 становить 6,5 кілотонн. Вони призначені для установки на балістичні ракети підводних човнів Trident II D5.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...