"Перебуваємо у фазі переосмислення": Німеччина може погодитись постачати Україні сучасні винищувачі

Німеччина може погодитись постачати Україні сучасні західні винищувачі. Наразі уряд країни перебуває у фазі переосмислення.Таку заяву зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Про це повідомляє в інтерв'ю DW, передають Патріоти України.

"Ми якраз зараз перебуваємо у фазі переосмислення та перевіряємо, що можливо, і що ми хочемо і можемо зробити. І думаю, ми визначимося протягом найближчих двох тижнів", – сказав він.

Варто зазначити, що Німеччина не має винищувачів F-16. Проте Бундесвер має 93 багатоцільові бойові літаки Tornado, які незабаром будуть виведені з озброєння та замінені F-35. Це хоч і старий реактивний винищувач, але все ще дуже потужний.

У Міністерстві закордонних справ України звернулися до Німеччини з пропозицією передати українській армії, що бореться з вторгненням Росії, бойові літаки Tornado. Це озброєння Берлін має незабаром замінити на інше.

Tornado (повна назва – Panavia Tornado) – це двомісний багатоцільовий бойовий реактивний двомоторний літак третього покоління з крилом змінної стрілоподібності. Також відомий під назвами MRA-75 і Panavia 200.

Tornado може використовувати більшість озброєнь повітряного базування, які є в асортименті армій країн-членів НАТО, включаючи як некеровані бомби, так і бомби з лазерним наведенням, протикорабельні та протирадарні ракети, а також спеціалізовану зброю, таку як протипіхотні міни, протиракети чи боєприпаси для знищення злітних смуг. Усього за бойового радіуса дії майже в 1400 км Tornado може брати на борт до 9 тонн озброєння.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...