"Перебуваючи у Маріуполі, президент не провідав поранених військових у шпиталі", - нардеп

Оксана Корчинська додала, що, на її думку, Зеленський дуже обмежений у доступі до інформації, бо "здравомисляча людина такого не може свідомо робити".
Оксана Корчинська. Фото: скріншот з відео.

Команда нового президента не приділяє достатньо уваги питанням фронту, зокрема коли мова йде про поранених. Про це розповіла перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, народний депутат Оксана Корчинська, передають Патріоти України.

"Новій адміністрації наплювати на фронт. От я за місяць не змогла добитися зустрічі з головою РНБО, який повинен займатися обороною, в тому числі пораненими, тому що мені як координатору цивільно-військового штабу, куди входило п’ять міністерств, мені нема кому, людині з доступом до секретної інформації, передати координацію штабом", – повідомила депутат.

Корчинська відзначила нахабство дій ворога, який розуміє, що в Україні питання війни відійшло на другий план.

"У нас зараз почалися великі проблеми, коли 35 ампутантів за 4 місяці – у нас таке останній раз було в 2014-2015 роках. І коли я ставлю питання: давайте сядемо переговоримо – у нас активно ворог мінує протипіхотними мінами, які заборонені Женевською конфенцією, якими вони не мінували з 2016 року. Зараз вони останні два місяці активні – це пластикові міни, які неможливо вирахувати. У нас із вами кожного тижня один-два ампутанти. Ніхто не звертає уваги. У нас снайпери – оцей тиждень: вчора загинув від снайпера, сьогодні вночі на Кримському працював снайпер, позавчора снайпер. У нас втрати – по нас, як по полігону, стріляють. І ми ще якийсь повинні робити вигляд, коректно себе вести, коли ворог розуміє, що у нас розгул зараз, що будь ласка: у вас політика "не стріляти", і ми будемо вас вбивати", – сказала вона.

Нардеп вважає, що красномовним свідченням ставлення Зеленського до армії є той факт, що перебуваючи з робочим візитом у Маріуполі, він не навідався до поранених солдатів. "Коли президент був у Маріуполі – це перший раз за п’ять років, коли у військовий госпіталь ні президент, ані його оточення не заїхали, хоча там було дев’ять поранених", – зазначила Корчинська.

Також нардеп додала, що, на її думку, Зеленський дуже обмежений у доступі до інформації, бо "здравомисляча людина такого не може свідомо робити".

Джерело: 5 канал

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...