Перед РФ знову постане привид дефолту: США хочуть заблокувати виплати за російським боргом

Влада США має намір заблокувати виплати за російським боргом, це підвищить ймовірність дефолту країни-терориста. Адміністрація президента Байдена готова повністю заблокувати здатність РФ платити власникам облігацій після закінчення останнього терміну наступного тижня. Очікується, що уряд зробить цей крок після закінчення терміну 25 травня. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.

Деякі чиновники Мінфіну США стверджували, що дозвіл Росії погасити свій борг ще більше спустошить її скарбницю та перенаправить ресурси, які інакше були б витрачені на озброєння та війну в Україні. Але адміністрація вирішила не продовжувати відмову, щоб зберегти фінансовий тиск на Москву.

Інша людина, знайома з цим питанням, сказала, що Мінфін Штатів ще не ухвалив остаточного рішення.

"Це цікаво", – сказав Метью Фогель, лондонський менеджер та голова відділу суверенних досліджень у FIM Partners. Цей крок залишить Росію "боржником, який, начебто, відчайдушно намагається зробити платежі, але йому не дозволено це робити".

Раніше диктатор Володимир Путін порушив власне рішення оплачувати зовнішні борги тільки в рублях і для того, щоб уникнути дефолту, сплатив кредити доларами. Проте від технічного банкрутства це може не врятувати.

Спочатку Мінфін Росії намагався зробити платежі в рублях 4 квітня, коли міністерство фінансів США заблокувало спробу виплати із доларових резервів, що зберігаються в банках США.

Великі рейтингові агенції заявили, що це стало б першим дефолтом із зовнішнього боргу країни. MSCI Research повідомила, що "ймовірність дефолту, що передбачається ринком кредитно-дефолтних свопів, як і раніше, виключно висока протягом одного і п'яти років".

"Хоча викликане цим ралі російських суверенних облігацій могло надихнути деяких інвесторів на те, що Росія уникне дефолту, ймовірність дефолту, що передбачається ринком кредитно-дефолтних свопів (CDS), як і раніше, була виключно високою протягом одного і п'яти років" – сказали керуючий директор MSCI Енді Спаркс та віце-президент Габор Алмасі.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...