Перед смертю встиг сказати мамі "Люблю, цілую, обіймаю": У Тернополі попрощалися із загиблим під Бахмутом 26-річним бійцем (фото)

У вівторок, 20 грудня, в Тернополі провели в останню путь 26-річного українського захисника Віталія Коваля. Герой віддав своє життя за свободу України під Бахмутом, що на Донеччині. Перед смертю він встиг сказати мамі "Люблю, цілую, обіймаю". Про це повідомили на Facebook-сторінці "Кримський бандерівець", передають Патріоти України.

Панахида за Віталієм Ковалем пройшла у понеділок у Будинку печалі, а поховали його сьогодні.Коваль народився 25 жовтня 1996 року. Він був добрим і зовсім неконфліктним, але Україна для нього завжди була всім.

На другий день повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровольцем пішов до лав тероборони. Спочатку він охороняв стратегічні об’єкти у Тернопільській області, а наприкінці березня офіційно підписав контракт. Про те, що він пішов захищати нашу державу, не всі знали навіть у його рідній школі.

У червні Віталій долучився до окремого загону спеціального призначення "Азов", куди тоді набирали на навчання. Із 50 кандидатів відібрали лише 18 осіб, і він був серед обраних. На якому напрямку він служив, мати не знала, але з відкритих джерел дізнавалася, що він був то на Дніпропетровщині, то на Харківщині. Востаннє вони бачилися в серпні, коли Віталій приїздив додому на три дні. Коваль був оператором 4-го протитанкового відділення 1-го штурмового батальйону в/ч А 4638.

24 листопада під вечір Віталій написав своїй мамі останнє SMS: "У нас дуже все погано, багато 200-х і 300-х. Люблю, цілую, обнімаю". Із 28 листопада захисник України офіційно перебував у списках зниклих безвісти. І хоча його побратими ще 25 листопада сказали матері, що її сина немає серед живих, усі рідні вірили в диво.

Звістка, що єдиного сина більше нема, розділила життя матері на "до" і "після". З’ясувалося, що Віталій загинув, коли доправляв патрони своїм – і їх накрили танковим вогнем. Його тіло було на території, звідки забрати його не могли. Повернути його вдалося лише нещодавно під час чергового обміну.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...