Перед війною у ФСБ Росії був окремий відділ на кожну область України, - Арестович

Радник глави Офісу Президента України Олексій Арестович розповів про плани Росії щодо України до початку війни. За його словами, масштаби вражають, передають Патріоти України.

За словами Арестовича, у російській ФСБ створили не просто окремий відділ, який займався питаннями України. Там був відділ на кожну область України.

Радники глави ОП додав, що плани росіян були вкрай різноманітними: від створення нових квазіреспублік до терактів. Арестович додав, якщо після війни можна буде розповісти про це, то вся будуть шоковані масштабом спецоперації, яку планувала Росія.

Олексій Арестович уточнив, що щось у росіян пішло не так, а також додав, що корупція у державі-агресорці зіграла українцям на руку. За його словами, за цей час вони вкрали 5 мільярдів доларів, що "навіть Путін напевно не витримав" і намагається зараз з цим розібратися.

Радник очільника ОП підкреслив, що крім російської корупції важливу роль у захисті України відіграли й наші спецслужби, які за останні 8 років значно покращили свій професійний рівень. Зокрема, контррозвідка тощо.

Сучасні плани

Щодо створення так званої Херсонської народної республіки або Маріупольської, то напевно у Росії є такі плани. Арестович зауважив, що все буде залежати від того, який стратегічний напрямок обере Росія. Він додав, що анексія нових територій України означатиме для держави-агресорки 6, 7, 8 пакет санкцій додатково до тих, які вже діють.

"Якщо вони хочуть вбити свою економіку не за 3 місяці, а за 3 дні, то ласкаво просимо, до анексії! Будь ласка, приєднуєте і ми із задоволенням подивимося як росіяни почнуть вбивати один одного вже не за цукор, а за траву, кору дерев", – відповів Арестович.

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...