Перед вторгненням пропонували перебазувати у Німеччину: Командир "Мрії" розповів, чому її не вивели з-під удару і чи можна було врятувати літак (відео)

Командир екіпажу й пілот знищеного рашистами найбільшого літака у світі Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов припустив, що судно можна було врятувати. За його словами, "Мрія" залишилась у Гостомелі, оскільки не було ухвалено рішення щодо перегону літака до іншого місця. Про це йдеться у відео, оприлюдненому на YouTube-каналі Антонова, передають Патріоти України.

"Найбільший літак у світі. Ан-225. Він нині дуже-дуже сильно пошкоджений. Що буде з ним до завершення війни, на жаль, не можу сказати. Тому як тільки звідти буде вибитий повністю ворог, і буде можливість потрапити на аеродром, я обов'язково туди потраплю. І подивимось, що лишилося. Потім буде експертна група, котра оцінить стан і можливість використання цього літака для відновлення. Використання, можливо, якихось його частин. І, спільно з другим екземпляром, буде збудований новий", – зауважив він.

Антонов розповів, що ще до початку війни, в січні поточного року, було звернення до керівництва ДП "Антонов" від міжнародних партнерів з пропозиціями перебазування всього повітряного флоту підприємства до Лейпцига (Німеччина) на тлі чуток про ймовірне вторгнення рф в Україну.

Тоді пропонувалося також перемістити весь персонал, екіпаж, запчастини тощо. Водночас керівництво ДП "Антонов" не відповіло й не ухвалило рішення щодо перегону літака "Мрія" та інших суден.

"Не було рішення щодо перегону літака в будь-яке місце… І далі, безпосередньо перед війною, не було схвалене рішення про переміщення і найбільшого літака "Мрія", і наших менших літаків АН-28, АН-26, АН-74", – наголосив Антонов.

На його думку, рішення щодо переміщення літаків на тлі війни не схвалили через те, що був відсутній топ-менеджмент компанії, який за два тижні до вторгнення рф у повному складі залишив Україну й перебрався до Лейпцига.

"Думайте. Вирішуйте. Тут є де знайти причини, зв'язки з рф, і все-все-все інше. Я сподіваюсь, ті, хто відповідальний за ці питання, візьмуть мої слова до уваги. Я готовий показати, розповісти про деякі нюанси нашого життя", – підсумував Антонов.

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...

Проросійський режим ставлеників Іванішвілі успішно розбудовує диктатуру московського зразку: Парламент Грузії затвердив закон про "іноагентів" у другому читанні

четвер, 2 травень 2024, 6:15

Парламент Грузії в середу, 1 травня, ухвалив у другому читанні законопроєкт про прозорість іноземного впливу, або закон про "іноагентів", який спровокував масові протести. Про це повідомляє Эхо Кавказа. . За його словами, закон про "прозорість іноземн...