Передали із урочистою церемонією: Росія поставила ЦАР бронетехніку

Ще 10 додаткових бронемашин будуть поставлені 21 жовтня.

Росія поставила Центральноафриканській Республіці (ЦАР) 10 броньованих розвідувально-дозорних машин БРДМ-2. Про це повідомляють ЗМІ Росії, передають Патріоти України.

Повідомляється, що ще 10 додаткових бронемашин будуть поставлені 21 жовтня. У церемонії прийому вантажу з боку ЦАР взяли участь президент, міністр оборони, міністр внутрішніх справ, начальник Генштабу і командувачі Збройних сил країни, з російської сторони посол Росії.

«Стратегічна мета Росії в ЦАР встановлення повного контролю центрального уряду над всією територією країни та зміцнення збройних сил», цитують ЗМІ Росії російського посла.

Після церемонії колона БРДМ-2 попрямувала на полігон, де будуть навчатися механіки-водії. «У нас відбулася розмова з президентом ЦАР, який просив висловити глибоку вдячність президенту Росії Володимиру Путіну, міністру оборони Сергію Шойгу і міністру закордонних справ Сергію Лаврову, які за підсумками переговорів в Москві прискорили поставку військової техніки», зазначив дипломат РФ Володимир Титоренко. У 2019 році Росія поставила африканській країні дві партії російської зброї.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...