Передали політичні біженці: У Латвії на ЧС-2021 з хокею підняли прапор "вільної Білорусі" (фото)

Мер Риги Мартіньш Стакіс розпорядився зняти прапор Білорусі, встановлений в центрі столиці серед прапорів країн-учасниць чемпіонату світу з хокею. Його замінили біло-червоно-білим прапором. Про своє рішення глава столиці Латвії написав в Twitter, повідомляють Патріоти України.

"Піднімаємо прапор вільної Білорусі серед прапорів чемпіонату світу з хокею. Цей прапор мені передали політичні біженці з Білорусі. Прапору, що символізує режим, який займається державним тероризмом, немає місця в Ризі, тому ми його зняли!" - пояснив Стакіс.

Подібний вчинок став реакцією на інцидент з літаком Ryanair і затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича. Борт екстрено сів в аеропорту Мінська після повідомлення про можливе замінування. Попередження про загрозу пілотам передав білоруський диспетчер, коли борту залишалося до кордону з Литвою кілька десятків кілометрів.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...