Передані у грудні морпіхам ЗСУ бронеавтомобілі "Козак-2" вже демонструють вогневу міць та розсікають бездоріжжям Донбасу

«Козак-2» морпіхів вже на Донбасі

Вітчизняні бронеавтомобілі «Козак-2» морпіхів передані у грудні 2020 року вже відстріляли на Донбасі. Екіпажі здійснили багатокілометровий марш до визначеного району, де відпрацювали вправи стрільб з обладнаних та необладнаних позицій, а також під час руху, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Командування морської піхоти ВМС ЗСУ.
Крім того, свої навички вдосконалювали командири машин, які мали здійснювати управління рухом та вогнем в умовах обмеженої видимості.
– Протягом двох днів з нашим підрозділом проводились заходи бойової підготовки у межах допідготовки водіїв та навідників бронеавтомобілів “Козак-2”, які ми нещодавно отримали на озброєння, – зазначив керівник занять.

Заняття з бойової підготовки проводились з навідниками та водіями.

Екіпажі броньованих автомобілів «Козак-2» перед стрільбами

На одному з полігонів в районі проведення операції Об’єднаних сил морські піхотинці окрім практичного виконання вправ стрільб відпрацювали начивки водіння на бронеавтомобілях «Козак-2».

Броньований автомобіль «Козак-2» ПСЗА-5 (захист 5-го класу) розроблений у 2015 році.

У листопаді 2016 року, наказом Міноборони №588, допущений до експлуатації в ЗСУ на особливий період, а за півроку – 21 березня 2017 року наказом №158 прийнятий на озброєння Збройних Сил України.

«Козак-2» морпіхів, що після отримання у грудні 2020 року вже стріляють на Донбасі постачаються у підрозділи Збройних Сил України за Державним оборонним замовленням.

Броньований автомобіль «Козак-2» морських піхотинців

У першу чергу це високомобільні частини, так у березні 2019 року Десантно-штурмові війська отримали у своє розпорядження 33 бронеавтомобілі «Козак-2». У грудні 2019 року 81-а окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військ ЗСУ отримала партію броньованих автомобілів «Козак-2».


Ворог влаштував "полювання": Стало відомо, куди війська РФ влучили в Одесі

середа, 24 квітень 2024, 10:37

Армія РФ вранці 24 квітня завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса, військовослужбовці не постраждали, передають Патріоти України. Дослівно: "Російська Федерація завдала удару по місцю зберігання виведеної ...

"Троянський кінь": Політолог пояснив, чому Китаю зараз вигідно підтримувати Росію

середа, 24 квітень 2024, 10:30

Китай відправить на саміт до Швейцарії щонайбільше свого спеціального представника, який, ймовірно, буде не учасником процесу, а "наглядачем". Таку думку висловив політолог Олег Лісний, передають Патріоти України. Він заявив, що Росія намагається вмови...