"Передати 95% повноважень у рамках союзної держави": У Білорусі розповіли, як РФ хотіла забрати владу у Лукашенка

Навіть в ЄС тільки 18% функцій держави віддані центральним органам влади Євросоюзу.
Володимир Семашко. Фото: Белсат.

У 2019 року Росія пропонувала Білорусі у рамках союзної держави передати на наднаціональний рівень 95% повноважень. Мінськ за такого сценарію міг контролювати лише невелику частину силової вертикалі влади. Про це заявив посол Білорусі в Росії Володимир Семашко під час онлайн-брифінгу, присвяченого майбутньому Дню незалежності країни, повідомляють Патріоти України із посиланням на Белта.

За словами дипломата, події відбулися 13 лютого 2019 року у Сочі. Тоді росіяни – хто конкретно, Семашко не називає – запропонували білоруському МЗС ознайомитися з варіантом подальшої інтеграції у рамках союзної держави. При більш детальному вивченні документа з'ясувалося, що Росія хоче отримати практично повну владу над Білоруссю.

"Я навіть не буду далі епітети продовжувати: там було все віддати нагору і, начебто, залишалося декілька моментів таких, як у нас міліція, у вас поліція та інше. Але так не може бути", - сказав Семашко.

За його словами, навіть в ЄС тільки 18% функцій держави віддані центральним органам влади Євросоюзу. "А в тому документі, який нам 13 лютого 2019 року запропонували, я нарахував 95% наднаціональних функцій", - стверджує посол. Наостанок він підкреслив, що такі рішення повинні прийматися на основі загального консенсусу – не можна допустити, щоб Білорусь в рамках таких домовленостей втратила свій суверенітет.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...