Передати відомості ворогу не встиг: СБУ затримала жителя Харкова, якого завербували спецслужби РФ

Контррозвідники Служби безпеки України у Харківській області викрили місцевого мешканця, якого завербували російські спецслужби. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

Встановлено, що залучення харків’янина до конфіденційного співробітництва здійснювалось під час його виїзду в Росію на заробітки. При цьому представники іноземної спецслужби застосовували погрози та психологічний тиск.

"Від громадянина України вимагали збирати і передавати російським кураторам актуальну інформацію у сфері оборони. Зокрема, російську спецслужбу цікавили відомості про військові об’єкти в Харківській області, їхню дислокацію, чисельність, особовий склад, наявне озброєння, систему охорони та оборони", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після повернення чоловіка на Харківщину російські спецслужби вимагали виконання розвідувальних завдань, погрожуючи репресіями стосовно його родичів, які залишилися у РФ. "Завдяки своєчасним діям співробітників СБУ вдалося запобігти передачі представникам країни-агресора відомостей, які могли завдати шкоди державній безпеці України", – повідомили у відомстві.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада у формі шпигунства) Кримінального кодексу України, викритому українцю повідомили про підозру.

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 23:18

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...