Передавала розвіддані росіянам: Голову сільради на Харківщині відсторонили від роботи (фото)

3 лютого Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про відсторонення від посади голови Наталинської сільської ради Красноградського району Олени Третяк, яка підозрюється у передачі російським загарбникам розвідувальної інформації. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на відповідну ухвалу суду, передають Патріоти України.

В ухвалі суду сказано, що прокурор просив відсторонити Третяк від займаної посади, бо вона може впливати на співробітників Наталинської міської ради, аби вони змінили показання, а також знищити документи.

"Подальше перебування особи на цій посаді може перешкоджати досудовому розслідуванню та її дії можуть призвести до настання негативних наслідків, зокрема, остання може здійснювати незаконний вплив на свідків у цьому кримінальному провадженні, серед яких є і працівники Наталинської сільської ради Красноградського району Харківської області, з метою, серед іншого, зміни показань вже допитаних свідків та надання вигідних показань для підозрюваної ще не допитаних свідків про обставини провадження", — сказано в ухвалі суду.

Суддя задовільнив клопотання прокуратури.

20 січня, Київський райсуд Харкова обрав Третяк міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів — до 19 березня включно, без права внесення застави.

Як пише ХАЦ, адвокат Третяк подав апеляцію на запобіжний захід, який обрали його підзахисній. Засідання призначено на 14 березня у Харківському апеляційному суді.

Нагадаємо, голову Наталинської сільської ради Красноградського району Олену Третяк підозрюють за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного злочину) Кримінального кодексу України.

Слідчі встановили, що сільська голова добровільно почала співпрацювати з росіянамии, притому, що територіальна громада не перебувала під окупацією. За вказівкою загарбників вона купила мобільний телефон та установила на нього месенджери, де обговорювала із загарбниками механізми збору й передачі їм інформації, отримувала від них нові завдання. Сільська голова надавала російським окупантам інформацію про розміщення військової техніки, озброєння, особового складу української армії на території району, місця розташування укриттів на території району, територіальних центрів комплектування Збройних сил України та відділів поліції, де проходили наради органів влади, мінування та заходи охорони мостів і шляхопроводів.

Крім того, посадовиця передавала загарбникам списки мобілізованих українських військових та учасників АТО і список, який власноруч склала і назвала "Вредители", де була інформація про українських патріотів на території району. Затримали Олену Третяк 19 січня.

Олена Третяк стала головою Наталинської об'єднаної територіальної громади у 2020 році. Вона також є віцепрезидентом Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Обиралася від "Блоку Кернеса — Успішний Харків", раніше була секретарем громади.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...