Докотиться й до Москви? Передбачення сейсмолога про сильні землетруси в Росії збуваються - тричі потрусило Камчатку

Передбачення ученого із Нідерландів Френк Хугербітс, який спрогнозував руйнівні підземні поштовхи в Туреччині та Сирії та заявив, що Росія постраждає від "мегаземлетрусу", почали збуватися. Попри те, що російські сейсмологи поставилися скептично до його прогнозів, на Камчатці сталося три потужних підземних поштовхи упродовж трьох годин, передають Патріоти України.

Про це в середу, 8 березня, повідомляють російські пропагандисти з посиланням на дані Камчатської філії ФГБУН ФІЦ “Єдина геофізична служба Російської академії наук”.

Поштовхи магнітудою 3,8 і 6,1 сталися недалеко від Північно-Курильська, ще один землетрус магнітудою 4,1 зафіксовано за 200 км від Петропавловська-Камчатського. Осередки землетрусів залягали на глибині 59 км та 41 км. Вони фіксувалися з різницею приблизно у півтори години.

При першому землетрусі місцеві жителі розповіли , що відчули подвійний поштовх. За їхніми словами, перший був менш слабким, а другий виявився набагато сильнішим — у деяких будинках на стелях захиталися люстри.

Нідерландський сеймолог Френк Хугербітс прогнозував “мегаземлетрус” магнітудою 8,5 у перший тиждень березня. При цьому він зазначив, що поштовхи торкнуться Камчатки, Курил, Японії та Індонезії, а причина - у зближенні геометрії Землі, Меркурія та Сатурна.

Хугербітс став відомим після катастрофічного землетрусу в Туреччині та Сирії: за три дні до нього він попередив про можливі поштовхи магнітудою 7,5. До його прогнозу російські фахівці поставилися скептично: в Інституті теорії прогнозу землетрусів його назвали "віщуном за зорями", а директор Камчатського відділення Геофізичної служби РАН Данило Чебров запевнив, що ознак землетрусу на півострові немає.

"Ми бачимо": Коваленко оцінив, як вплине іранський удар по Ізраїлю на подальшу допомогу Україні від Заходу

вівторок, 16 квітень 2024, 14:43

Після того, як Іран зі своєї території обстріляв Ізраїль дронами-камікадзе та ракетами, є ймовірність, що Україна отримає подальшу допомогу від США у формі кредиту. Або питання й надалі відкладатимуть - якщо американські конгресмени винесуть підтримку ...

Росія нищить все: Військові показали, як виглядає зруйнований Часів Яр (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:22

Воїни штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які діють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру, передають Патріоти України. У відеозаписі з дронів можна побачити зруйновану внаслідок росі...