"Передбачувано та безглуздо": Стефанчук відповів Путіну, який назвав його "єдиною" легітимною владою в Україні

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відповів російському диктатору Володимиру Путіну, який заявив, що «єдиною» легітимною владою в Україні є український парламент і його голова. На своїй сторінці у Facebook Стефанчук написав, що Конституція України в частині 1 статті 108 стверджує, що президент виконує свої повноваження до вступу на посаду новообраного президента, передають Патріоти України.

Тому на цій посаді до завершення воєнного стану залишатиметься Володимир Зеленський, що відповідає українському законодавству, пояснив Стефанчук. «У демократичних суспільствах це називається безперервністю влади. Але ця „безперервність“ не в російському (як „довічність“), а в нормальному, демократичному і безпечному розумінні», - додав спікер парламенту.

Стефанчук також додав, що наративи Путіна «настільки ж передбачувані, скільки й безглузді». Раніше Володимир Путін укотре заявив, що повноваження українського президента Володимира Зеленського не можуть бути продовжені згідно з українським законодавством. Для цього він, зокрема, процитував викривлену статтю Конституції України.

США передали України швидкісні катери Metal Shark (фотофакти)

вівторок, 9 липень 2024, 20:36

Катери обладнані сучасними системами навігації, керування, автоматичного пожежогасіння та камерами відеоспостереження, що робить їх маневреними, швидкісними та ергономічними. Плавзасоби вже використовують на морській та річковій ділянках кордону для ох...

Через удар по Охматдиту МЗС Чехії викликало посла Росії: Змєєвському доручили передати у Кремль, що вони "сміття людства"

вівторок, 9 липень 2024, 19:54

Глава Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський передав через посла росіянам, що вони є "сміттям людства", бо бомблять дитячі лікарні. Про це повідомляє Seznam Zpravy у вівторок, 9 липня. Очільник чеського МЗС розпорядився викликати посла Росі...