"Передусім нам два місяці не давали по них працювати": Білоруський доброволець розповів про тактику росіян у Вовчанську

Білоруський доброволець, який воює на боці України, Ігор Янков, відомий за позивним "Янкі", розповів в інтерв'ю УП про роботу його спецпідрозділу у Вовчанську, передають Патріоти України.

"У нашого підрозділу було завдання спочатку замінувати певні ділянки місцевості, чим ми й займалися. Пізніше, при наступі РФ, ми тримали оборону на різних ділянках. Крайня з таких великих операцій це, коли ми утримували центр Вовчанська, величезну багатоповерхівку", - сказав він.

За його словами, там росіяни діяли досить хитро. "Це була тактика, як і в Авдіївці: вони намагалися більше брати м'ясом, і в них була величезна кількість БПЛА в повітрі. Якщо в Авдіївці вони закидували півторатонними КАБами, то зараз їхня тактика змінилася: літають дрони, кидаються півторатонні КАБи й потім дрібні КАБи застилають поверхню. Після цього заходить піхота і так це напливом відбувається день за днем нон-стоп", - сказав військовий. Також Янков пояснив, чому росіяни змогли так швидко прорватися у Вовчанськ.

"Передусім нам два місяці не давали по них працювати, де у них були скупчення на кордоні. Була заборона на застосування американської зброї. Друге – те, як вони діяли. Вони працювали з "Ланцетами", КАБами – то який би ти не був професіонал, яку б ти оборону не тримав, тобі не допоможе жодний бліндаж від КАБа. "Ланцет" – це баражуючий боєприпас, який шукає свою ціль, літає навколо. З ним так само дуже важко", - додав він.

Дайте скрепам корвалолу: "Укрпошта" анонсувала відкриття відділення в звільненій Суджі в Курській області

середа, 7 серпень 2024, 14:48

На тлі поки що доволі туманної інформації щодо просування ЗСУ у Курській області гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський уже анонсував відкриття відділення у Суджі за 10 кілометрів від українського кордону. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook...

"У цю гру можна грати вдвох": Експерт пояснив, як прорив кордону в Курській області вплине на хід війни

середа, 7 серпень 2024, 14:37

Дії українських Сил оборони чи добровольців у Курській області спрямовані на те, щоб послабити бойовий потенціал армії РФ. Зважаючи на повідомлення російської сторони, деякі з ворожих планів залишаться нездійсненними. Ресурсів окупантам не вистачає. Пр...