Переговорну позицію, яку виробить саміт миру у Швейцарії, передадуть Росії, - прессекретар Зеленського

Саміт миру, який відбудеться у червні у Швейцарії, виробить спільну переговорну позицію, яку передадуть Росії. Про це прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив 3 травня "Німецькій хвилі", передають Патріоти України.

За його словами, на саміті будуть усі країни, які "поважають міжнародне право і Статут ООН". Вони "мають виробити спільну переговорну позицію й передати її РФ", повідомив Никифоров.

Окрім того, у коментарі "Українській правді" він уточнив, що може бути кілька узгоджених позицій "щодо окремих пунктів формули миру". "Це, наприклад, радіаційна безпека, обмін, свобода судноплавства й харчова безпека. Потім ці напрацювання доведуть до Росії. Таким чином саміт у Швейцарії і стане першим кроком до справедливого миру", – цитує УП прессекретаря глави держави.

Коментар спікер Зеленського зробив у відповідь на заяву представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького в опублікованому 2 травня інтерв'ю The Economist.

Скібіцький сказав, що Україна не зможе виграти війну з РФ лише на полі бою, а переговори можливі не раніше 2025 року. За його словами, зараз обидві сторони намагаються зайняти "вигідну позицію" перед потенційними переговорами.

Організовувала псевдореферендум та агітувала за росіян: СБУ затримала мешканку Херсонщини (фото)

п’ятниця, 17 травень 2024, 23:28

Служба безпеки України затримала організаторку псевдореферендуму в Херсонській області, яка агітувала українців підтримати приєднання регіону до Росії. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України. Фігуранткою є місцева мешканка тоді захопленого Б...

Міністр цифрової трансформації пояснив підстави для бронювання ІТ-фахівців Favbet Tech і Glovo

п’ятниця, 17 травень 2024, 22:51

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, чому фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важливих для економіки підприємств мають бути заброньовані, передають Патріоти України. «Фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важлив...