Переговори Байдена і Сі Цзіньпіна вводять світ у формат Третьої світової війни, - експерт

Доктор політичних наук, професор, директор Інституту зовнішньополітичних досліджень Григорій Перепилиця вважає, що переговори президента США Джо Байдена і лідера Китаю Сі Цзіньпіна вводять світ у формат Третьої світової війни, передають Патріоти України.

За його словами, переможці в російсько-українській війні будуть визначати нову систему європейської безпеки і новий світовий порядок.

"Якщо Україна впаде - Європа не зможе утримувати цю навалу. Тим більше, що за спиною і Росії стоїть Китай", - зазначив Перепилиця під час засідання круглого столу на тему "Воєнна кампанія російсько-української війни 2023: уроки для України та висновки на наступний рік".

При цьому він вважає, що переговор двох лідерів ні до чого не призвели."Між США і Китаєм існує екзистенційне протиріччя, пов'язане з завоюванням чи утриманням світового порядку. Таким чином, ми входимо у формат Третьої світової війни і механізм її вже запущений російсько-українською війною", - наголосив експерт.

У зв'язку з цим, на його думку, будь-які політичні переговори не зупинять президента РФ Володимира Путіна. "Навіть, якщо Україна погодиться на той ультиматум віддати Росії території, які вже ввели у конституцію Росії - це окуповані території. Путін на цьому не зупиниться. Тим більше, він не дотримується жодного міжнародного права і жодних умов", - сказав доктор політичних наук. Він вважає, що Україна повинна шукати союзників в Європі не лише серед членів Організації Північноатлантичного договору.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...