"Переговори були б серйозною помилкою": Колишній посол Америки в Україні відреагував на контакти Саллівана з РФ

Нещодавно радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що канали зв'язку між Вашингтоном і Москвою залишаються відкритими. Він наголосив, що "в інтересах США" підтримувати контакт із Кремлем, але американські чиновники "чітко розуміють, з ким мають справу", передають Патріоти України.

Колишній посол США в Україні та старший директор Євразійського центру Atlantic Council Джон Гербст розповів ТСН.ua, що можливі переговори США та Росії – це серйозна помилка, і треба не забувати, що Москва – агресор, а Україна потребує ще більше озброєння.

"Якщо Джейк Салліван насправді спонукав Україну просигналізувати про свою готовність до переговорів, це було б серйозною помилкою США. Москва – це агресор. Вона хоче утримати (вже захоплену – ред.) українську землю. Вона репресує українців на землях, що утримує. Україна отримує хороші здобутки у поверненні назад своєї території.

Найкраща політика для США – це надсилати Україні всю зброю, яка їй необхідна, щоб це зробити. Щонайменше – щоб перерізати московський наземний міст до Криму. Нам не потрібно переконувати Україну надсилати сигнали про свою готовність до переговорів за рахунок власного народу. Роблячи так, це лише заохочує Путіна продовжувати його агресію в Україні", - наголосив Джон Гербст.

"Я горжусь": Мер затопленого Орська відповів на критику щодо сина, який живе у Саудівській Аравії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:56

Мер Орська Оренбурзької області, затопленого внаслідок прориву дамби, відповів на критику співгромадян, які дорікнули йому у тому, що його рідні знаходяться за кордоном. За даними ЗМІ, сім'я Василя Козупиці давно покинула РФ і зараз живе у Саудівській ...

"Торг" триває: Сі Цзіньпін запропонував чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні"

вівторок, 16 квітень 2024, 16:49

Президент Китаю висловив підтримку ідеї проведення міжнародної мирної конференції. Як пише BBC, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Пекіні президент Китаю Сі Цзіньпін виклав чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні", переда...