Переговори між РФ та Україною: Курт Волкер назвав дві умови, за яких вони можуть відбутися

Переговори між РФ та Україною: Курт Волкер назвав дві умови, за яких вони можуть відбутися

Експредставник Держдепартаменту США Курт Волкер, пояснив, за яких умов можуть відбутися переговори між Москвою і Києвом, передають Патріоти України.

Колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер наголосив, що мирні переговори між Україною та Росією зараз неможливі, бо саме Кремль не хоче цього.

Волкер звернувся до тих, хто каже, що Україні треба вести переговори: "З ким ви збираєтеся вести переговори?". Курт Волкер також розповів, що могло б змінити позицію Росії щодо переговорів з Україною.

"Путін зацікавлений у тому, щоб знищити Україну, захопити її. Він зробив свою політичну ставку на це. Що могло б змінити орієнтацію Росії, так це, по-перше, зміна Володимира Путіна на іншого лідера.

А по-друге, якщо росіяни зазнають поразки й для Росії стане зрозуміло, що вони не можуть продовжувати війну, тоді для них з'явиться можливість прийти до якогось переговорного врегулювання, остаточного виведення військ і формування мирного кордону. Але до того часу я не бачу, про що можна вести переговори, поки Росія не хоче цього робити", - вважає він.

При цьому, коментуючи контрнаступ ЗСУ, Курт Волкер наголосив, що Україна вже зробила досить успішні кроки – вивела з ладу російські лінії постачання боєприпасів, палива, продовольства, мости, дороги. Ці дії на фронті роблять дедалі складнішим для Росії утримання своїх військ та проведення ротації.

Читайте також: Генерал Міллі оцінив, скільки ще триватиме український контрнаступ

"Також є тиск на багатьох ділянках фронту, тож Росії доводиться захищати більше території. Вона не може зосередитися на одній ділянці.

Україна дуже обережно ставить до захисту своїх солдатів, тому вона дуже методично і повільно проходить через мінні поля, щоб не втратити своїх солдатів. Навіть за цих обставин вони просунулися на кілька кілометрів і подолали деякі з перших ліній оборони. Я думаю, що ми побачимо продовження цієї тенденції... Реальність така, що український контрнаступ просувається методично і добре", - резюмував Курт Волкер.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...