"Переговори - це не слабкість, а сила": Ватикан знову уточнив заяву Папи Франциска про "білий прапор"

В Україні має бути створено умови для переговорів щодо справедливого й тривалого миру. Для цього агресор передусім має припинити вогонь. Про це заявив держсекретар Ватикану, кардинал П'єтро Паролін. передають Патріоти України.

За його словами, заклик понтифіка полягає в тому, що має бути "створено умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого і тривалого миру".

"У цьому сенсі очевидно, що створення таких умов залежить не лише від однієї зі сторін, а від обох, і першою умовою, як мені здається, є саме припинення агресії", - сказав Паролін. Він наголосив, що "припиняти вогонь мають агресори", відтак і просити про переговори.

"Святіший Отець пояснює, що переговори – це не слабкість, а сила. Це не капітуляція, а мужність. І це говорить нам, що ми повинні більше поважати людське життя, сотні тисяч людських життів, які були принесені в жертву у цій війні в серці Європи", - сказав кардинал.

За його словами, Святий Престол занепокоєний затягуванням конфлікту, адже "поширення війни означає нові страждання, нові жертви, нові смерті, нові руйнування".

"Оскільки це рішення, які залежать від волі людини, завжди залишається можливість досягти дипломатичного рішення. Війна, розв’язана проти України, є наслідком не неконтрольованого стихійного лиха, а лише людської волі, і та сама людська воля, яка спричинила цю трагедію, також має можливість і відповідальність вжити заходів, аби покласти їй край і прокласти шлях до дипломатичного рішення", - підкреслив Паролін.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...