Перейняли риторику Кремля? У КНДР назвали "безпідставними чутками" звинувачення про відправку військ у Росію

У Північній Кореї назвали "безпідставними чутками" звинувачення з боку Південної Кореї та України в тому, що вона відправляє солдатів воювати на боці Росії у війні з Україною, передають Патріоти України.

Відзначається, що це був перший публічний коментар північнокорейського чиновника після того, як минулого тижня розвідка Південної Кореї повідомила, що Північна Корея вирішила відправити близько 12 тисяч військових для участі у війні Росії в Україні, і вже відправила 1500 солдатів до Владивостока.

Представник Північної Кореї в ООН під час засідання першого комітету Генасамблеї ООН з питань роззброєння і міжнародної безпеки заявив щодо військового співробітництва з Росією: "Моя делегація не вважає за потрібне коментувати такі безпідставні стереотипні чутки, спрямовані на очорнення іміджу КНДР і підрив законних, дружніх і партнерських відносин між двома суверенними державами".

Ця заява пролунала у відповідь на слова українського посла про те, що Пхеньян планує незабаром відправити 11 тисяч регулярних військ на допомогу Росії у військових діях в Україні.

У понеділок Кремль відмовився підтвердити повідомлення про північнокорейські війська. Вашингтон не підтвердив розгортання військ і лише прокоментував, що це викликало б занепокоєння, якби це було правдою.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...