"Переходьте на наш бік": Білоруси влаштували цинічну акцію на кордоні з Україною із розповіддю про "братський борщ" (відео)

Прикордонники Білорусі, з якої у лютому минулого року заходили в Україну російські війська, а упродовж усього часу повномасштабного вторгнення продовжують летіти російські ракети, влаштували чергову цинічну акцію на кордоні з Україною. Вони крутять аудіозапис з розповідями про "братні народи" натякають на необхідність капітуляції і намагаються спокусити українців "принадами" статусу колонії РФ, передають Патріоти України.

При цьому розповідати байки про "братні народи" та необхідність для України капітулювати перед РФ білоруські прикордонники взялися з використанням метафори про борщі, який варять українські та білоруські господині. Відео з записом, який крутять на кордоні білоруси, з'явилося у мережі.

На відео чути, як жіночий голос українською звертається до українських прикордонників з "важливим меседжем": мовляв, то й що, що з території Білорусі на українські міста та села летіли ракети та сунули ворожі колони – головне, що рецепт борщу дуже схожий.

"Товариші українські прикордонники! Не забувайте про те, що український та білоруський борщ дуже схожі між собою. Безумовно, є незначні відмінності. До українського борщу, як правило, додають квасолю. А в білоруському борщі більше картоплі. Але тим не менш, і те, й інше – це практично той самий борщ. Український та білоруський борщ – це і борщі-сусіди, і борщі-родичі", – розповідає жіночий голос на записі.

Далі білоруські прикордонники згадали про Європу, яку самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко записав у "вороги", і про "східнослов'янську ідентичність" та спробували спокусити українців "борщем", за який сама Білорусь вже віддала і власний суверенітет, і свободу.

"Європейська кухня не має жодної страви, яка хоча б віддалено нагадувала борщ. Ось чому борщ – це не лише смачно та поживно, це ще й одна з культурних засад нашої спільної східнослов'янської ідентичності. Борщ – це те, що нас об'єднує. І коли вам більше не буде з чого готувати ваш борщ, переходьте на наш бік, спробуйте наш, білоруський борщ. Не пошкодуєте", – зазначено у аудіо, яке білоруські прикордонники крутять для українських колег.

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...