Перекладач заробила більше за прем’єра: Які розцінки на синхронний переклад переговорів з іноземними делегаціями (документ)

Синхронний переклад переговорів з іноземними делегаціями сьогодні в Україні оплачується досить високо. За одну таку зустріч перекладач може заробити 48 тисяч гривень. Зокрема, стільки коштували послуги перекладача під час робочого візиту прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля до Швейцарії. Про це повідомив на своєму авторському Telegram-каналі "Орестократія" шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар, опублікувавши підтверджувальні документи з порталів публічних закупівель, передають Патріоти України.

"До Києва так часто навідуються закордонні делегації, що деякі перекладачі вже стали мільйонерами (і це не перебільшення). Ось зібрав кілька платежів", – зазначив він, зробивши висновок, що сьогодні в Україні вигідніше бути перекладачем, ніж премʼєром.

За даними шеф-редактора видання, інші зустрічі на високому державному рівні оплачувалися перекладачам так:

– переклад прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона під час його візиту в Україну – 27,3 тис. грн за 6,5 год. роботи;

– переклад президента Польщі Анджея Дуди і його литовського колеги Гінатаса Науседи – 22,5 тис. грн за 5,3 год. роботи.

Однак влаштуватися на таку роботу може не будь-який перекладач, зауважив Сохар. "Стати улюбленим перекладачем влади не надто просто. У перекладачки Ірини Шапаровської це вийшло. З 92 тендерів, в яких вона брала участь, вона виграла 91! Наперекладала вона вже на 1,5 млн грн", – наголосив він.

"Причому ФОП Ірина Шапаровська однаково добре має знати і французьку, і польську, і англійську, бо перекладає всіх: від Макрона до Дуди", – додав шеф-редактор.

Джерело: Обозреватель

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...