"Перемелюватимемо м'ясо": Експерт розповів, чи наважитися Путін оголосити мобілізацію

У тому випадку, якщо лідер країни-агресора Володимир Путін все-таки зважитися і оголосить загальну мобілізацію, наша країна це витримає, адже перші мобілізовані солдати потраплять на фронт тільки у вересні, а до цього часу ЗСУ вже приступлять до контрнаступу, розповів інтерв'ю ТСН розповів військовий експерт, заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь, передають Патріоти України.

"... Якщо навіть завтра він оголошує мобілізацію, перші ефекти від цієї мобілізації будуть десь через місяць мінімум. Тому що цих людей треба зібрати, хоча б мінімально підготувати, де знайти ресурси. Тобто це вересень - коли у Путіна будуть перші надходження на фронт. І на той час, я думаю, що Україна вже здійснить свої позитивні зміни на фронті, особливо на півдні. І в тому числі на Донбасі через використання високоточної зброї. Наступ у них застопориться і просто киданням м'яса в цю м'ясорубку Путін вже нічого не зробить", – пояснив експерт.

Самусь упевнений в тому, що наслідки від оголошення мобілізації призведуть до спалаху протестів в Росії. Особливо, коли людей почнуть вистачати прямо на вулиці, щоб відправити на війну.

"Тобто для України ця мобілізація означатиме лише те, що ми прискоримо колапс Росії.Це такий парадокс. Тому що я думаю, що коли в цій м'ясорубці вже українська артилерія буде перемелювати це м'ясо, буде 100 тисяч осіб (втрат РФ – ред.), а з пораненими – це буде 250-300 тисяч осіб. Це дуже багато. Особливо, коли почнуть просто хапати людей і відправляти на фронт, то як би там не замилювали очі, як би там не морочили голову пропагандою, все ж почнуться спочатку або пасивні протести, ігнорування, або в деяких місцях можуть вилазити і активні протести. У тому числі в етнічних національних республіках", – зазначив Самусь. При цьому він зазначив, що Путін дуже б не хотів вводити мобілізацію.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...