Перемога України буде у два етапи: Піонтковський пояснив, коли закінчиться війна

Росія уже фактично програє війну після того, як Україна поверне собі Херсон. Тоді країні-агресорці доведеться сісти за стіл переговорів і залишити українські території. Таку думку висловив російський публіцист Андрій Піонтковський, повідомляє ТСН. Він зазначив, що перемога України буде двоетапною, передають Патріоти України.

"Перший (етап – ред.) – відбудеться до цієї зими, оскільки Україна ніколи не підпише жодної капітуляції, яку нав'язує їй Москва. В будь-якому випадку активні військові дії в листопаді-грудні так чи інакше припиняться. Де факто заморожування конфлікту відбудеться", – зазначає публіцист.

Він наголосив, що, очевидно, упродовж серпня-вересня та половини жовтня головним завданням Генштабу буде ліквідація угруповання військових РФ на правому березі Дніпра.

Угруповання росіян на правому березі Дніпра дуже ослаблене. Ще одним доказом цього є той факт, що все російське командування уже втекло на лівий берег.

При цьому Піонтковський наголосив, що для РФ її солдати завжди були просто витратним матеріалом. Тому країна-агресорка без роздумів кине їх на правому березі на поталу долі. А далі захисники України зможуть повернути Херсон.

"Так от – це перший етап. Це вплине на зрушення в Росії і нове керівництво РФ ухвалить ультиматум колективного Заходу про відведення військ на позиції станом до 23 лютого", – каже публіцист.

За його словами, заключним етапом стане повернення Криму і Донбасу. Проте це відбуватиметься уже в режимі перемовин. "А в України, яка переможе, буде чітка позиція про повернення своїх територій, і це буде заключна позиція за два-три місяці", – сказав Піонтковський.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...