Перемовини тривали 4,5 години: Про що Путін домовився зі своїм новоявленим васалом Лукашенком

Перемовини нелегітимним Олександром Лукашенком з його російським візаві Володимиром Путіним завершилися, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Лукашенка. Зустріч почалася близько 14:30, а вже у 14:49 завершилася протокольна частина.

Лукашенко розповів Путіну про протести в Білорусі: "У нас в суботу марш жінок та дівчат, а в неділю загальний марш. У звичайні дні країна живе звичайним життям".

Також під вони обговорили, що їхні кордони - "союзні".

Пряма мова Лукашенко: "Я вдячний за те, що Ви продемонстрували, що білоруські кордони - це кордон Союзної держави", з заявив загнаний у глухий кут диктатор..

Стало також відомо, що Путін дасть Лукашенку кредит на $1,5 млрд.

Далі наступила закрита для ЗМІ частина переговорів, котра тривала до 19:00. Після чого російська сторона зробила заяву:

"Ми домовилися про те, що Росія надасть Білорусі в цей складний момент кредит державний на $1,5 млрд, і ми це зробимо", - розповів Путін.

За його словами, зараз міністри фінансів обох країн "ведуть з цього приводу роботу на професійному рівні".

Він також додав, що Росія і Білорусь повинні продовжити взаємодію в оборонній сфері, зокрема в роботі оборонних підприємств, і у військовій сфері.

Путін також нагадав, що 14 вересня починаються "заплановані ще в минулому році військові навчання" в Білорусі. За словами президента РФ, вони триватимуть кілька днів і після їх завершення російські військові підрозділи повернутися на місця своєї постійної дислокації.

Пресслужба Лукашенка не надає ніякої додаткової інформації. Раніше лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що всі домовленості, прийняті на цій зустрічі, не матимуть законної сили, і що їх перегляне нова влада.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...