Перемир'я на Донбасі: Формування РФ продовжують обладнання позицій у напрямку базування української армії, - штаб ООС

Формування Російської Федерації продовжують інженерне обладнання своїх позицій у напрямку базування підрозділів ООС. Про підготовку ворога до ударів по захисникам України йдеться у звденні штабу ООС, зазначають Патріоти України.

Дослівно: "14 серпня на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів не зафіксовано.. Водночас, поблизу Авдіївки у ранковий та післяобідній час зафіксовано вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї. В обох випадках постріли були провокативними та не несли загрози життю нашим воїнам, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували. Також, минулої доби, виявлено факти інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів неподалік населених пунктів Хутір Вільний з напрямку тимчасово окупованого Золотого-5 та Новгородське з напрямку непідконтрольної Широкої Балки".

Загалом, за минулу добу, українські військовослужбовці задокументували 4 ворожі порушення домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку поточної доби, 15 серпня, на всіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не зафіксовано.

Що передувало: 14 серпня штаб ООС повідомляв, що поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Золоте-5 противник здійснював "інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...