Перемир'я на Донбасі: Російські окупанти протягом дня вели вогонь біля Мар'їнки, Південного і Красногорівки, - штаб ООС

Упродовж поточної доби в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики не порушили режим припинення вогню з важкого озброєння, але тричі для провокацій українських військових застосовували стрілецьку зброю, повідомляє пресцентр штабу Операції Об’єднаних сил, зазначають Патріоти України.

«Від початку поточної доби на ділянках відповідальності переважної більшості наших підрозділів не пролунало жодного пострілу з боку противника», - повідомили у пресцентрі.

Водночас, біля населених пунктів Мар’їнка і Південного відмічено декілька неприцільних автоматичних черг ворога зі стрілецької зброї.

Ще один факт провокації з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано неподалік Красногорівки. На цій ділянці за допомогою ручного протитанкового гранатомету противник здійснив мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

«Загалом, від початку сьогоднішньої доби, українські військовослужбовці задокументували 3 порушення проголошеного режиму припинення вогню противником. Ці ворожі вогневі провокації не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою», - зазначили в штабі ООС.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...