"Переодягали та відправляли на фронт": Росія примусово мобілізувала до 60 тис. українських чоловіків

Росія від початку 2022 року примусово мобілізувала до своєї армії від 55 тис. до 60 тис. чоловіків на окупованих територіях України. Про це представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк розповів "Радіо Свобода", повідомили в розвідці, передають Патріоти України.

Черняк зазначив, що російські загарбники проводили на окупованих українських територіях "насильницьку мобілізацію", зокрема ловили людей просто на вулицях.

"Вони приходили на ті нечисельні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей – просто переодягали та відправляли на фронт. Обіцяли, мовляв будете на другій, на третій лінії, а насправді люди потрапляли на передову", – розповів представник ГУР.

Він також повідомив, що росіяни заганяють до свого війська і студентів з окупованих територій України: "Людина зранку пішла на заняття і через два дні вона вже воює".

"Власне кажучи, росія не вважає мешканців Донеччини та Луганщини за людей, тому окупантам абсолютно все одно, закони не діють. Єдина реальна можливість [вижити] – одразу, за першої ж можливості здатися в полон", – розповів Черняк.

"Недостатньо снарядів для нас, занадто багато російських безпілотників": Бійці ЗСУ на "нулі" мало сподіваються на план перемоги Зеленського, - The Times

субота, 28 вересень 2024, 23:40

Як пише The Times, серед українських бійців, які воюють на Донбасі, мало надії на те, що план перемоги, який президент України Володимир Зеленський презентує у США, допоможе їм стримати російські війська, передають Патріоти України. "Серед військ на ци...

Ізраїль ліквідував лідера Хезболла. Проіранські терористи заявили, що Хасан Насралла помер "як великий мученик"

субота, 28 вересень 2024, 22:25

Шиїтський рух Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли. Про це оголосила пресслужба організації у Telegram в суботу, 28 вересня, передають Патріоти України. . Там наголосили, що 64-річний Насралла помер "як великий мучени...