Переосмислюючи гаранта. "Кожна з нас- перша леді": Олена Зеленська на щорічній конференції послів України нагадала, що у них з чоловіком спільний спічрайтинг

Ця репліка дружини Володимира Олександровича всім нагадала його промову від 2019 року про всіх нас, президентів...

Олена Зеленська / Фото ОП

21 грудня відбулась конференція послів України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави". Дружина президента Володимира Зеленського виступила з вітальним словом, в котрому зауважила, що дипломатичний корпус – це потужний інструмент зв'язку України зі світом, зазначають Патріоти України.

Олена Зеленська наголосила, що цього року в української дипломатії було багато яскравих моментів, серед яких – Київський саміт перших леді та джентльменів. Перша леді підкреслила, що пишається бути його ініціаторкою.

"У серпні ми приймали в Києві дружин та чоловіків керівників і керівниць різних країн світу. І написали нову, українську сторінку в історії дипломатії м’якої сили, бо це виявився перший такий захід у світі. Наше завдання на наступний рік – вивести саміт перших леді та джентльменів на провідні міжнародні майданчики, залучити якомога більше учасників та експертів світового масштабу", – сказала Олена Зеленська.

Дружина президента додала, що цього року було запущено безліч україномовних аудіогідів, дебютували інші проукраїнські проєкти. Тепер вона хоче зайнятися новим – розповсюджувати українську книжку у світових музеях чи бібліотеках.

Зустріч з подружжями послів

Перша леді провела окрему зустріч з подружжями українських послів. Вона наголосила, наскільки важливою є праця в тандемі.

В інавгураційній промові мого чоловіка була фраза, яку запам’ятали: "Кожен із нас – Президент". Хочу її використати по-новому. І сказати вам усім: "Кожна з нас – перша леді". Ви представляєте нашу країну за кордоном, будуєте її імідж. Я особисто знайома з багатьма з вас і вдячна за ту допомогу, яку отримую від вас у візитах, – поділилась вона.

Олена Зеленська розповіла також про проєкти, які здійснилися чи ще плануються: реформу шкільного харчування, впровадження безбар’єрного середовища, боротьбу з домашнім насильством та багато інших.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...