Переписування історії, або Рівняння на старших братушок-мордорян: Парламент Республіки Сербської дозволив не вважати геноцидом різанину в Сребрениці

Парламент Республіки Сербської ухвалив низку законів, які захищають право сербів на альтернативну точку зору на події в Сребрениці 1995 року та загалом на війну в Боснії і Герцеговині та її наслідки, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Балканський оглядач".

На спеціальній сесії, яка була закритою для громадськості, депутати Народної скупщини проголосували за закон про незастосування в Республіці Сербській рішення Високого представника Валентина Інцко щодо запровадження кримінального покарання за заперечення геноциду боснійських мусульман в Сребрениці та за глорифікацію воєнних злочинців. Ці зміни до законодавства Боснії і Герцеговини набули чинності на поточному тижні.

Крім того, установи Республіки Сербської не будуть співпрацювати з органами Боснії з цього питання.

Також ухвалено закон про внесення змін до Кримінального кодексу Республіки Сербської, яким запроваджується кримінальна відповідальність за заподіювання шкоди репутації Республіки Сербської та її народу.

Суть поправок полягає в тому, що тепер кодекс передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років для всіх, хто ображає, зневажає або грубо поводиться із символами Республіки Сербської, і від 6 місяців до 5 років для тих, хто визначає Республіку Сербську або її народ (сербів) як геноцидні або як агресора.

Працівникам установ, що фінансуються з державного бюджету, які вчинили ці злочини, передбачено позбавлення волі на строк від 2 до 10 років. До 15 років ув’язнення чекає тих, хто скоїть зазначені злочини з наміром змінити конституційний лад, територіальну цілісність або посягає на незалежність Республіки Сербської.

Нагадаємо, 8 червня трибунал ООН у Гаазі відхилив апеляцію колишнього командира боснійських сербів Ратко Младича, засудженого до довічного ув'язнення за геноцид і злочини проти людяності.

Апеляційна колегія з п’яти осіб постановила, що Младич не представив доказів для скасування вироку проти нього.

Таким чином, трибунал ООН підтримав довічне покарання за його роль у вбивстві близько 8000 боснійських мусульман у Сребрениці в 1995 році. Поки незрозуміло, де Младич відбуватиме решту терміну.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...