Перерізати морські комунікації України: "Наступна ціль росіян - острів Зміїний", - народний герой України, капітан ІІ рангу ВМСУ

Тимур Баротов

Росія йде в наступ і хоче поступово відрізати чорноморські порти України від світового товарообміну – тому треба діяти за прикладом британського есмінця. Про це на телеканалі "Еспресо" розповів капітан ІІ рангу ВМС України, народний герой України Тимур Баротов, зазначають Патріоти України.

"Британія, як "королева морів", продемонструвала тут свою владу і силу, не порушуючи жодним чином міжнародне законодавство. Вони пройшли за заданим маршрутом, подивилися, що хтось там "стрибає", недобре поглядає на есмінець. І хоч росіяни розказували, що вони стріляли, та британці в дуже іронічній формі їм відповіли, що справді чули постріли, та не по кораблю, звичайно. Але ж вони знали, що Росія проводить якісь навчання, тож і артилерія, мовляв, працювала в їх рамках. Все було зроблено у такому контексті", – зазначив морський офіцер.

Тимур Баротов додав, що це не перший приклад таких дій від наших партнерів, і він точно не буде останнім:

"Не перший, бо українські кораблі вже проходили через Керченську протоку в Азовське море ще у вересні 2018 року, а потім і вдруге вже наприкінці року, коли були захоплені. Тобто було два такі випадки, а тепер от і британський есмінець. І не останній, бо у нас ще є партнери з Туреччини, США і багато інших. Вони заявляють про підтримку і демонструватимуть її, зокрема й таким чином".

Він наголосив, що всі розуміють:що Росія підніматиме ставки та захоче контролювати все більшу територію моря, і щоби цього не сталось слід вживати конкретних заходів:

"Росіяни хочуть контролювати не лише т. зв територіальні води, хоча насправді це наша акваторія. Але й бурові нафтові платформи у морі, які також зараз захоплено разом з Кримом, хоч насправді вони розміщені на досить великій відстані від півострова. Та це вони використовують для забезпечення контролю усього цього простору. І це проблема, бо наступною їх ціллю може стати острів Зміїний, а контролюючи його, вони повністю перерізають водне морське сполучення з нашими портами у Чорному морі. У цьому є велика небезпека й загроза – Росія поступово йде в наступ і піднімає ставки. Тут потрібно реагувати й діяти – не кричати, не говорити, а здійснювати реальні кроки. І британський есмінець чітко продемонстрував, як це треба робити".

"Страждає європейський середній клас": Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України

субота, 27 квітень 2024, 15:28

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поскаржився, мовляв, Захід виділяє надто багато коштів для України. Від цього, вважає він, страждає європейський середній клас. Про це угорський політик сказав в інтерв'ю одній із радіостанцій, повідомляють Патріот...

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...