Пересохле Каховське водосховище може стати плацдармом для наступу ЗСУ

Пересохле Каховське водосховище внаслідок підриву дамби може стати плацдармом для українського наступу. Таку думку висловив військовий оглядач Юліан Рьопке для BILD.

За його даними, український фронт розширився через підрив Росією ГЕС на 200 км. "Пересихання Каховського водосховища призвело до різкої зміни стратегічної ситуації на півдні України. Як для російської окупаційної армії, так і для українських захисників з'явилися нові можливості, але також і нові небезпеки", - пояснив Рьопке.

Він вказав, що ширина водосховища становить від 7 до 30 км. "Солдати вже зараз можуть пройти по висохлому дну. Тепер з'явилася можливість, що Україна буде наступати не тільки там, де росіяни чекали і де готували окопи і мінні поля протягом декількох місяців, але також і у зовсім іншому місці", - упевнений експерт. Ба більше, він заявив, що через водосховище можуть перейти і ЗС РФ, якщо захочуть повернути контроль над усією Херсонською областю.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...