Переставляння стільців у "зеленій" владі: Фракція "Слуг народу" підтримала кандидатури на посади нових міністрів, котрих запропонував Зеленський. Опубліковано список (скриншот)

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія оприлюднив результати зустрічі нардепів з президентом України Володимиром Зеленським. Парламентарі передбачувано погодились підтримати кандидатів, яким глава держави пропонує довірити дев'ять міністерств. Крім того, Ірина Верещук стане заступницею глави офісу президента Андрія Єрмака. Список майбутніх міністрів Арахамія опублікував у Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Арахамія повідомив про засідання фракції "Слуг народу", яке відбулось увечері 4 вересня після завершення робочого дня у Верховній Раді. У засіданні взяв участь Володимир Зеленський, який ознайомив нардепів з кандидатами на посади міністрів. Зі слів голови фракції, прийняли рішення підтримати призначення людей, запропонованих президентом.

Кандидати на посади глав міністерств:

  1. Міністерство зовнішніх справ — Андрій Сибіга (на сьогодні — заступник чинного глави МЗС Дмитра Кулеби);
  2. Міністерство розвитку громад та територій, віцепрем'єр — Олексій Кулеба;
  3. Міністерство юстиції, віцепрем'єр — Ольга Стефанішина;
  4. Міністерство у справах ветеранів — Наталія Калмикова;
  5. Міністерство культури та інформаційної політики – Микола Точицький. Точицький має посилити боротьби з дезінформацією, зауважив Арахамія;
  6. Міністерство аграрної політики та продовольства — Віталій Коваль;
  7. Міністерство молоді та спорту — Матвій Бідний;
  8. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів — Світлана Гринчук;
  9. Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості — Герман Сметанін.

Відбудуться також зміни в офісі президента, вказано у дописі Арахамії. З його слів, новим заступником глави офісу стане ексвіцепрем'єрка Ірина Верещук.

Згадується Олександр Камишін, якого звільнили з посади глави Мінстратегпрому. Зі слів очільника фракції "Слуг народу", Камишін буде працювати в ОП і займатиметься озброєнням та інфраструктурою. Як буде називатись нова посада, Арахамія не вказав.

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...

Коли усвідомлюєш, що розплата неминуча: "Мачо" Шуфричу в суді стало погано, викликали лікарів

середа, 4 вересень 2024, 22:55

Нестор Іванович два десятка років підігрував Москві, да так, що вважав державної зради йому ніколи не "пришиють". До Печерського райсуду Києва під час підготовчого засідання у справі екснардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Нестора...