Перетворили на брухт: ГУР знищило російський буксир "Сатурн". Доповнено (відео)

Українські морські Дрони успішно відтестували методику проходу портових бокових загороджень, за якими ховаються залишки Чорноморського флоту РФ

Головне управління розвідки (ГУР) знищило російський буксир "Сатурн" в Криму 6 червня. З'явилось відео.

"6 червня спецпідрозділ 9 департаменту ГУР МО України біля берегів тимчасово окупованого Криму завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру проекту 498 "Сатурн" або "Протей", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок операції в акваторії озера Панське (півострові Тарханкут, поряд з містечком Чорноморське.- ПУ) чергове судно російських загарбників знищено.

"Руйнівне вогневе ураження було нанесене після успішного прориву лінії оборонних загороджень окупантів у Чорноморській акваторії", - зазначили розвідники.

"Сатурн" з 1960-х був основним типом портових буксирів-кантувальників в СРСР, а потім і в Росії. Головне завдання цих суден - виведення, перестановка, швартування великотоннажних морських суден. Також вони можуть гасити пожежі на кораблях.

Основні характеристики:

  • водотоннажність - 306 тонн;
  • вантажність - 46,1 тонни;
  • довжина - 29,3 метра;
  • ширина - 8,3 метра;
  • осадка - 3,09 метра;
  • швидкість повного ходу - 11,4 вузла.

Це перший випадок знищення українськими захисниками рейдового буксира проекту 498 "Сатурн".

Чи критична це втрата для РФ?

Профільне видання Defence Express вважає, що знищення буксира "Сатурн" навряд чи є критичною втратою для Росії.

Проте аналітики наголошують, що важливим у цій спецоперації є відпрацювання українськими розвідниками практики проходження бонових загороджень. Як показують наслідки атаки, зробити це можливо.

Такими боновими загородженнями росіяни перекрили Севастопольську бухту та, ймовірно, встановили їх у порту Новоросійська, де окупанти сховали ударні кораблі.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...