Перетворили на цирк і лицемірство: Притула розкритикував Росію за ажіотаж навколо війни (відео)

Український шоумен і волонтер Сергій Притула висловився про ажіотаж в Росії навколо дати 22 червня – дня, коли почалася німецько-радянська війна (в Україні ця дата є Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни), передають Патріоти України.

Так, військові паради, які в цей день відбулися в РФ, Притула назвав "побєдобєсієм, лицемірством і пафосом". Про це він висловився на своєму YouTube-каналі.

"Сьогодні 22 червня... Для когось ця дата є сумною і трагічною, хтось мало що про неї знає, а хтось використовує її для того, щоб вкотре пограти м'язами і зміцнити "скрієпи". Якщо ви уважно прислухаєтеся, то почуєте, як десь з північного сходу до нас доноситься гуркіт чобіт і уривки пафосних промов. Це "за порєбріком" знову святкують", – з іронією зазначив Притула.

Телеведучий також обурився тим, наскільки в Росії люблять з розмахом відзначати історичні дати, коли це не є доречним. Особливо, якщо мова йде про масштабні військові паради.

"Скільки може прожити без параду середньостатистичний в**ник? Та ніскільки. Тому тойпарад, який скасували 9 травня, проводять 22 червня. Знову лицемірство, знову пафос, і знову ідіотські слогани "Можемо повторити" і "На Берлін". Ми з вами не такі, тому можемо проаналізувати, що означає ця дата для України і Європи", – підкреслив шоумен.

Також Сергій Притула розповів, яким випробуванням для України обернулася Друга світова війна, вказавши, що на території західних регіонів військові дії почалися набагато раніше, ніж 22 червня 1941 року.

"Війна розпочалася 1 вересня 1939 року. Пізніше Німеччина і СРСР фактично поділили суверенні європейські держави між собою. 17 вересня радянські війська вторглися на територію Польщі, для мільйонів жителів Західної України це стало трагедією – разом з військами прийшли колгоспи і сибірські табори", – нагадав історичні факти Сергій і продовжив:

"22 червня 1941 року німецькі війська почали атакувати радянську армію. Гітлер і Сталін вели себе, як два "гопника", які не можуть поділити те, що накрали. Результат нам усім відомий – війна двічі прокотилася по Україні: спочатку із заходу на схід, потім зі сходу на захід. Мільйони українців втратили життя, мільйони дітей стали сиротами...".

В кінці свого відеозвернення шоумен зазначив, що 22 червня – трагічна дата, відзначати яку масштабними парадами – "цирк і лицемірство".

"Це була страшна, жахлива, жорстока війна, яка навчила нас багато чому. Україна заплатила високу ціну, але вистояла. Ми повинні пам'ятати цю історію, але не перетворювати її в цирк, як це роблять в РФ. Тому я не бачу підстав святкувати, я бачу причину згадати ці жахливі події, зробити роботу над помилками і ніколи їх не повторювати", – підсумував Притула

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...