"Перетворили позиції НЗФ на будівельне сміття": Журналіст розповів про успіх ЗСУ на Донбасі (відео)

Андрій Цаплієнко зазначив, що відвойована земля є особливо цінною.

Український військовий на позиції. Фото: скріншот з відео.

Воїни Об'єднаних сил із 46 батальйону "Донбас-Україна" відвоювали частину окупованого Донбасу біля села Калинове. Про це написав у своєму Telegram-каналі український журналіст, військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. Він також поділився відео з лінії вогню, передають Патріоти України.

"На 1000 метрів ближче до перемоги. Стояла собі посадка біля села Калинове. Виходили з крайніх будиночків сепари і стріляли з цієї посадки по українцях. Але одного ранку вони прокинулися, пішли до посадки і побачили тих, у кого стріляли. Побігли сепари назад у Калинове, викликали для підтримки танки й артилерію, щоб повернути втрачену лісосмугу. Але сьогодні вранці хтось дуже точний перетворив їхні позиції на будівельне сміття, а їхню техніку на металобрухт", – поділився він подробицями.

Цаплієнко зазначив, що відвойована земля є особливо цінною. "Донбасівці" отримали панівні висоти над Калиновим. Перепад на їхню користь 59 метрів. Це означає, що вони бачать ворога, як на долоні, а він їх – ні. Підносити снаряди, патрони, і навіть воду і продукти бойовики будуть ледь не поповзом, а, отже, прилітати по наших хлопцях буде менше", – пояснив він.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...