Перетворити Україну на Росію. Свобода слова під загрозою: Нардеп Фріз відреагувала на скандал з карикатурою Зеленського

Темники та самоцензура набувають в Україні загрозливих масштабів

Йдеться про цей малюнок

Президент України Володимир Зеленський, є авторитарною людиною. І попри те, що Україна вважається демократією, чинна влада буде рухати її до авторитарного режиму правління. Про це в ефірі “Прямого” заявила народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ірина Фріз, зазначають Патріоти України.

Коментуючи ситуацію, яка склалася навколо столичної виставки карикатур, коли з експозиції прибрали малюнок президента Зеленського, нібито “щоб не образити його виборців”, народна депутатка наголосила, що подібні інциденти з утисками свободи слова, ми вже маємо змогу спостерігати у сусідній Росії за президенства Путіна.

“Це позиція цієї влади, яка де-юре ще може вважатися демократичною, а де-факто дуже величезними кроками рухається до авторитаризму. Саме при авторитаризмі (відбувається – прим.ред) те, що ми спостерігали в Російській Федерації: починають зачистку всіх медіа, в тому числі та соціальних мереж. Де за пост у Фейсбуці виносилися вироки тощо…”
Ірина Фріз

Ірина Фріз називає це принциповою позицією команди Зеленського та вважає, що українцям слід очікувати й подальших утисків свободи слова від чинної влади.

Тому що ця людина, яка купалася в аплодисментах людей, хоче, щоб їй і далі аплодували на всі її викиди. Ця людина (Володимир Зеленський – прим.ред) є абсолютно авторитарною, вона буде вимагати до себе поклоніння, оплесків. Вимагати, щоб усе, що він не робив отримувало позитивні відгуки в “його народу”. А далі він буде проводити сегрегацію, в тому числі й українського народу: є мій народ, як роблять популісти, а є, а є інший народ. От саме “свій народ” він буде захищати, так само як організаторка цієї виставки (виставка карикатур у Києві – прим.ред) захищала виборців Зеленського від карикатури”, – розповіла Ірина Фріз.Водночас депутатка від “Європейської Солідарності” наголосила, що політика – це не серіал і не шоу Кварталу-95, в яке Зеленський намагається перетворити усю нашу державу.

Нагадаємо, організатори виставки українського професійного карикатуриста Олега Смаля у бібліотеці ім. Лесі Українки в Києві, вилучили з його експозиції карикатуру із президентом Володимиром Зеленським. Згодом таке рішення організатори пояснили небажанням нібито образити виборців, які голосували за чинного президента.

Окрім цього, у коментарях під дописом користувачі обурилися такою поведінкою організаторів, деякі – закликали організаторів повернути малюнок, інші – закликали поширити карикатуру із Зеленським хоча б у соцмережі.

А ось так виглядає сама робота карикатуриста Олега Смаля, яку організатори

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...