"Перетин кордону України навіть одним військовим РФ вважатиметься вторгненням": Блінкен попередив Кремль про "серйозні наслідки"

Якщо хоча б один російський військовий перетне кордон України – це вже буде вважатися вторгненням. Такі дії спричинять серйозні наслідки для Російської Федерації. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на брифінгу в Берліні за підсумками переговорів із Німеччиною, Францією та Великою Британією, повідомляють Патріоти України із посиланням на "France24".

Він наголосив, що неважливо – один солдат чи тисяча – але це буде явна атака на Україну і справді "глибока проблема". Дипломат зазначив, що реальний ризик існує ще й на тлі відправлення Росією свого військового контингенту до Білорусі.

Крім того, за словами Блінкена, США та НАТО протягом кількох років робили спроби налагодити відносини з Москвою, проте всі вони були відхилені. У зв'язку з цим держсекретар США зазначив, що не очікує на прорив і від переговорів із міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Женеві 21 січня. Водночас Блінкен сподівається почути, що вирішила Москва за підсумками консультацій із США та НАТО минулого тижня.

Нагадаємо: під час візиту до Києва 19 січня Блінкен повідомив, що не везе на зустріч із головою МЗС РФ Сергієм Лавровим письмову відповідь на російські пропозиції щодо гарантій безпеки. Водночас він має намір закликати Росію до швидкої деескалації.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...