"Перевага НАТО над Росією "скоротилася": У Пентагоні стурбовані та вживають заходів

Генерал Джозеф Данфорд заявив, що в Альянсі розуміють усю небезпеку ситуації та розробляють нову стратегію.

Джозеф Данфорд. Фото: Рейтерс.

В умовах озброєння Росії і підйому насильницького екстремізму в деяких районах Азії, Африки та Близького Сходу НАТО повинно зробити все, щоб кожне рішення, прийняте альянсом зараз і в майбутньому, грунтувалося на стратегії. Про це заявив глава Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерал Джозеф Данфорд, передають Патріоти України.

Підводячи підсумки дискусії на засіданні Військового комітету НАТО 15 вересня в Словенії, Данфорд заявив, що альянс втрачає перевагу над Росією. «Росія - конкурент, і перевага НАТО над Росією, що відроджується, скоротилася», - заявив генерал в інтерв'ю в міністерстві оборони у вівторок.
Данфорд заявив, що глави оборонних відомств «розуміють це», і тому альянс схвалив в травні нову стратегію. «Ми вносимо узгодженість в процеси планування, які відбуваються всередині НАТО, і колективні зусилля з розвитку потенціалу», - сказав Данфорд, коментуючи широку концепцію альянсу в області оборони і стримування.
За його словами, засідання в Любляні було «продовженням зусиль щодо практичної реалізації військової стратегії альянсу». «Ситуація багато в чому схожа на становище в США. Ми не стикалися з серйозною конкуренцією в 1990-х роках, і тепер потрібно приймати набагато більш продумані рішення в процесі розвитку потенціалу, оцінок, розробки концепцій і стратегії - саме це має знаходитися в центрі уваги», - сказав Данфорд.
Він зазначив, що альянс досяг прогресу в підтримці «360-градусної безпеки» в рамках нової стратегії і мінливого середовища.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...