"Переведення медиків зі шпиталів у піхоту": У Генштабі спростували чергову божевільну заяву нардепки Безуглої

У Генеральному штабі повідомили, що стабілізаційні медичні пункти підрозділів Збройних сил у районах ведення бойових дій посилять професійними медиками з метою максимального збереження життя українських військовослужбовців. Про це йдеться у повідомленні Генштабу, передають Патріоти України.

Таку заяву зробили після повідомлення народної депутатки Мар'яни Безуглої, що нібито медиків зі шпиталів переведуть у піхотні бригади. "Головнокомандувачем Збройних Сил України ухвалено рішення посилити професійним медичним персоналом медичні служби, які надають медичну допомогу нашим пораненим воїнам у зоні бойових дій. Зокрема, стабілізаційні пункти військових частин та підрозділів. Для цього буде задіяно медичний персонал із закладів охорони здоров'я (шпитальної ланки) Медичних сил Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

Відповідне посилення частин, які ведуть бойові дії, медперсоналом відбулося на запит командирів бойових частин. "Військових медиків не "переводять у піхоту" - вони й надалі працюватимуть за своєю безпосередньою спеціальністю", - повідомили у штабі.

Як пояснили у відомстві, лікаря неможливо навчити за місяць, адже такі фахівці повинні мати відповідний рівень освіти та професійного досвіду. Оскільки бойові дії нині мають високу інтенсивність, у бойових частинах є потреба у відповідних фахівцях. "Бойові бригади і надалі посилюватимуться професійним медичним персоналом для збереження життя та здоров'я наших захисників та захисниць", - додали у Генеральному штабі.

Раніше Безугла повідомила, що нібито є інформація про те, що медиків з військових шпиталів переведуть у піхотні бригади за вказівкою Генштабу.

У лідерах - не Залужний: Стало відомо, скільки заробляють українські посли

понеділок, 28 жовтень 2024, 23:58

Найвищу зарплату серед українських послів у 2024 році отримав колишній посол у Молдові Марко Шевченко – 102 795 грн на місяць. Доходи дипломатів включають не лише зарплату, а й численні надбавки та соціальні гарантії. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на ...

Таки знайшов смерть: Росгвардійці застрелили колишнього найманця ПВК "Вагнер", який кидався з ножем на перехожих

понеділок, 28 жовтень 2024, 23:48

У Челябінську (країна-агресор РФ) колишній найманець ПВК Вагнера напівголим кидався на людей із ножем, і його застрелили співробітники Росгвардії, повідомило місцеве видання 74.ru, передають Патріоти України. За попередньою версією подій, інцидент став...