Перевернути проросійську логіку "Мінського процесу": Порошенко звернувся в СБУ через українського кума Путіна

Президент Петро Порошенко звернувся до СБУ з вимогою проаналізувати доцільність присутності голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука в переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську. Про це Порошенко повідомив у прямому ефірі "Радіо НВ", назвавши одіозного політика неефективним, зазначають Патріоти України.

"Де-факто, Медведчук на переговорах був єдиним каналом зв'язку з Путіним і РФ. Він виявився неефективним", – йдеться на сторінці президента в Twitter.

Президент уточнив, що чекає доповідь від української спецслужби про діяльність Медведчука в четвер, 11 квітня.

"У нього була одна функція – звільнення заручників, які перебувають як у підвалах окупованих територій, так і в РФ. Останній раз це відбулося у 2017 році. Назвати це ефективним точно не можна", – зазначив Порошенко.

"Де-факто, Медведчук на переговорах був єдиним каналом зв’язку з Путіним і РФ. Він виявився неефективним. Звертаюся до СБУ перевірити доцільність далі використовувати Медведчука у гуманітарній групі по звільненню заручників, якщо його дії неефективні. Чекаю на доповідь СБУ!"

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...