Перевірили вогневі можливості: ВМС України випробували у морі нові катери типу "Кентавр" (відео)

Перші два катери типу “Кентавр” встануть до лав військового флоту вже найближчим часом. Третій такий катер поки перебуває на стадії будівництва.

У морі пройшли випробування нові катери типу “Кетавр” Військово-морських сил України. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Міноборони.

“Тривають ходові швартові випробування двох десантно-штурмових катерів типу „Кентавр“, збудованих в минулому році для потреб ВМС України. Цього тижня командування ВМС разом із суднобудівниками перевіряли вогневі можливості катерів”, — сказано у повідомленні.

Зазначається, що на цьому етапі ходових випробувань десантно-штурмові катери перевіряли стрільбу авіаційних реактивних систем залпового вогню з некерованою ракетою С-8.

“Для використання в морі установки були модифіковані, щоб дати змогу оператору утримувати ціль при хвилюванні моря. Не зважаючи на шторм в 2-3 бали, ракети вразили берегову ціль на відстані в декілька кілометрів”, — додається у повідомленні.

У Міноборони повідомляють, що завдяки водометам, броньовані десантно-штурмові катери, озброєні чотирма десятками ракет кожний, здатні розганятися до 30 вузлів, провівши дальній та ближній залпи, швидко наблизитись до берега та висадити штурмову групу кількістю до 36 чоловік.

“Такі характеристики цілком влаштовують Командування ВМС, а головне — є гідною відповіддю застарілим великим десантникам ЧФ РФ, які набагато повільніші та вже давно вичерпали свій ресурс”, — зауважується у повідомленні. Перші два катери типу “Кентавр” встануть до лав військового флоту вже найближчим часом. Третій такий катер поки перебуває на стадії будівництва.

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...