​Переворот у М’янмі: Кількість загиблих протестувальників від рук військових зросла до 248

У М’янмі демонстранти продовжують непохитно протистояти військовому правлінню, незважаючи на зростання кількості загиблих. За останніми даними, внаслідок військового перевороту у країні під час протестів було вбито щонайменше 248 осіб, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Один чоловік був убитий, а кілька поранено, коли поліція відкрила вогонь по групі, яка влаштовувала барикади в місті Моніва. Протестувальники по всій країні влаштовували акції протесту при свічках у ніч на суботу та в неділю, від головного міста Янгона до невеликих громад у штаті Качин на півночі та в найпівденнішому місті Кавтхаунг.

Сотні людей у місті Мандалай, у тому числі багато медичного персоналу в білих халатах, пройшли перед сходом сонця в знак “протесту на світанку”.

“Невдача військового режиму, наша справа, наша справа… Федеральна демократія, наша справа, наша справа”, — скандував натовп.

У деяких місцях до протестуючих приєднувались буддистські ченці, що тримали свічки, тоді, як деякі люди використовували свічки, щоб зробити форму трипальцевого салюту (символ протестного руху — ред.). В неділю у місті Моніва поліція відкрила вогонь на ураження в натовп протестувальників.

“Снайпер, снайпер”, — кричали люди незабаром після того, як одному із чоловіков куля потрапила у голову, а потім пролунало ще більше пострілів. Прессекретар хунти ніяк не прокоментував події, але раніше заявляв, що сили безпеки застосовували силу лише за необхідності. За останнім даними, кількість загиблих після перевороту зросла принаймні до 248 осіб. Військові в свою чергу заявили, що під час протестів двоє поліцейських були вбиті.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...