Переворот у Нігері: У поваленого президента закінчуються запаси їжі та води

Світова спільнота стурбована станом 63-річного президента Нігеру Мохамеда Базума, якого вже понад два тижні після військового перевороту хунта утримує під домашнім арештом у президентській резиденції разом із дружиною та сином. ООН та ЄС заявили про “погіршення умов” утримання, оскільки бранцям відмовляють в електриці, продуктах харчування та медичній допомозі. В інтерв'ю The Guardian 34-річна донька президента Зазія Базум, яку державний переворот застав у відпустці у Франції, підтвердила, що її сім’ї практично нічого їсти, передають Патріоти України.

“Вони більше не можуть користуватися їжею, яка була у них у холодильнику. У них немає м'яса чи свіжих овочів, залишилися лише такі продукти, як рис та макарони. Це все, що вони зараз їдять, і це небезпечно для їхнього здоров'я. У них навіть немає чистої води для пиття, а газ для приготування їжі скоро закінчиться. Не уявляю, чим вони далі харчуватимуться, адже до них нікого не пускають”, - розповіла вона журналістам.

За словами доньки президента, її батько та мати схудли кожен приблизно на п'ять кг, а 22-річний брат Салем, якого утримують разом із батьками, – на 10 кг. “Стан моєї родини дуже важкий. Вони залишаються у темряві, в будинку дуже спекотно. Вони навіть не можуть вийти надвір. На батька тиснуть, щоб він підписав заяву про відставку. Це справжнє катування”, - стверджує Зазія Базум.

Донька політика сумнівається, що військові заколотники звільнять її батька. “Можливо, вони відпустять мого брата і мою матір, але я не думаю, що вони випустять мого батька. Вони знають, що якщо вони відпустять його, то знайдуться люди, які його підтримають”, - сказала Зазія Базум.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...