Перезапустити окуповану ЗАЕС технічно неможливо, - керівник "Енергоатому"

Наразі ситуація на Запорізькій АЕС подібна до тієї, що склалася на ЧАЕС на початку великої війни. Окупанти розуміють, що станція приносить лише проблеми. Про це заявив журналістам керівник Енергоатому Петро Котін, передають Патріоти України.

"Наразі ситуація на Запорізькій АЕС подібна до тієї, що склалася на ЧАЕС на початку повномасштабного вторгнення Росії. Тоді окупанти захопили атомний об’єкт і врешті-решт зрозуміли, що ніякого сенсу в цьому немає. Лише проблеми", - зазначив він.

За його словами, перезапустити тимчасово окуповану Запорізьку АЕС росіяни не можуть через:

  • втрату води в Каховському водосховищі;
  • відсутність ліній електропередачі;
  • нестачу кваліфікованого персоналу;
  • закінчення терміну придатності ядерного палива на ЗАЕС.

"Коли до божевільного політичного керівництва РФ нарешті дійде, що перезапустити ЗАЕС технічно неможливо, і Запорізька АЕС окупантам нічого, крім проблем, не принесе, я думаю, тоді вони залишать нашу станцію", - сказав Петро Котін.

"Бавовна" була потужна: ГУР розповіло про наслідки атаки на Оскольський металургійний комбінат у РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:15

У ніч на 1 липня безпілотники Головного управління розвідки України атакували Оскільський електрометалургійний комбінат, який розташований у Бєлгородській області Росії. Внаслідок атаки підприємство було виведено з ладу. Про це заявив представник ГУР А...

Не цьогоріч: Столтенберг дав прогноз набуття Україною членства в НАТО

п’ятниця, 5 липень 2024, 12:45

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сподівається, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу протягом наступних десяти років. Про це він заявив в інтерв'ю агентству DPA, відповідаючи на запитання щодо можливого розширення НАТО, пише BI...