Пережив дві світові війни, але не вторгнення росіян: На Миколаївщині окупанти знищили храм (фото)

У деокупованому селі Киселівка, що на Миколаївщині, російські загарбники повністю зруйнували Храм Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, повідомляють Патріоти України.

«Храм Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у селі Киселівка зруйновано російськими обстрілами. У будівлі відсутній дах, дощем та обсипаною штукатуркою знищено найстаріші ікони. Храм повністю зруйнований і відновити його неможливо», – йдеться у повідомленні.

За інформацією отця Олександра, найстаріші образи храму врятувати не вдалося, але більшість ікон зберегли попри те, що від храму залишились кілька стін.

«Є кімнатка, в якій збереглися наші літургійні речі. Зокрема чаша для «крові Господньої». Дізналися від нашої парафіянки, що вона там перед тим, як загорівся храм, сховала наші ікони, образи, які були в центральній частині. Більшість образів ми врятували, але основну частину понищили дощі, багато понищили польові миші», – зазначив отець Олександр.

Він запевняє, що відновити храм неможливо, і поки його не відбудують службу у Киселівці не проводитимуть. Зазначається, що у грудні мало виповнитись 170 років від часу зведення храму. Він вцілів під час двох світових воєн і панування комуністичного режиму. Радянська влада перетворила церкву на склад, а потім на місце ремонту тракторів. У 1990 р. храм повернули вірянам, у 2013 році його освятив єпископ Броніслав Бернацький.

Джерело: UA:Суспільне

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...